Kastrering og sterilisering

Kontakt
Ikon katt

Informasjon til katteeiere

Katter blir tidlig kjønnsmodne, og kan få flere kull i løpet av et år. Derfor er det lurt å kastrere eller sterilisere katten allerede fra den er seks måneder gammel eller når vekten når tre kilo, slik at man unngår at den blir drektig. Kastrerte hannkatter vil i større grad holde seg nær hjemmet, slåss og markere mindre.

Å kastrere eller sterilisere katten gjøres først og fremst for å holde kattebestanden nede.

P-piller til katt

Vi får av og til henvendelser angående p-piller til katt. Det anbefales ikke å bruke p-piller da det er høy risiko for at katten utvikler jursvulster. Vi anbefaler derfor på det sterkeste at katten heller steriliseres. Ved sterilisering eller kastrering fjerner man også risiko for sykdom i de reproduktive organene.

Spesialfôr til kastrerte katter

Når katten er kastrert eller sterilisert, trenger den tilpasset fôr. Dette er blant annet fordi katten har lettere for å legge på seg og kan få problemer med urinveiene når den spiser fôr som ikke er tilpasset. Hos oss har vi fôr fra Royal Canin og SPECIFIC, som er tilpasset behovene til kastrerte eller steriliserte katter.

Informasjon til hundeeiere

I Norge er det ulovlig å utføre kirurgiske inngrep på hund uten medisinsk grunn. For å kunne sterilisere eller kastrere hunden, må medisinsk grunn påvises av veterinær.

Ta kontakt

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om behandlinger eller timebestilling.

Kontakt oss