Livsavslutning

Kontakt
Ikon hjerte i hånd

Livsavslutning

En viktig prosess innen dyrevelferd er å avgjøre livskvaliteten til dyret. Noen ganger er man nødt til å ta den tunge avgjørelsen med å avslutte dyrets liv. Vi er behjelpelige med å gi råd og veiledning i forbindelse med en slik avgjørelse.

Et verdig farvel

For oss er det viktig at den siste dagen blir så god som mulig både for dyret, men også for deg som eier. Vi har et eget rom hvor du kan ta den tiden du trenger til å si farvel. Avlivningen foregår smertefritt. Dyret får først en sedasjon som gjør at det sovner. Når dyret er sedert kan det ikke kjenne noen ting. Deretter får det en overdose av anestesimiddel som gjør at hjertet stopper.

Eierne avgjør selv om de vil være til stede under hele prosessen. Etter avlivningen kan man velge mellom felleskremering, separatkremering eller ta med dyret hjem for å gravlegge det. Ved separatkremering får man asken tilbake i en selvvalgt urne.

Ta kontakt for rådgivning

Livsavslutning er i de fleste tilfeller en trist avgjørelse å ta. Er du usikker på livskvaliteten til dyret ditt, undersøker vi gjerne dyret og kommer med råd og veiledning. Kontaktskjema og telefonnummer finner du her.

Ta kontakt

Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål om behandlinger eller timebestilling.

Kontakt oss